26-годишният Любомир Яков от Стара Загора, който е уличен в

...
26-годишният Любомир Яков от Стара Загора, който е уличен в
Коментари Харесай

Мъжът, заплашил Ива Митева, бе върнат за постоянно в ареста

26-годишният Любомир Яков от Стара Загора, който е махленски в отправянето на смъртна опасност към ръководителя на Народното събрание Ива Митева, бе върнат за непрекъснато в ареста. Това реши Софийският градски съд на свое съвещание в четвъртък, което трябваше да се състои сутринта, само че бе отсрочено за ранния следобяд.

Яков, който бе пуснат преди ден под домакински арест, не се появи за гледането на желаната от прокуратурата мярка за непрекъснат арест. Служебният му бранител Боримир Цанов сподели, че няма връзка с него откогато напуснал ареста и му споделил, че потегля за. Служебният бранител на мъжа - юрист Боримир Цанов, описа пред съда, че откакто напуснал ареста, му споделил, че потегля към хисарското село Красново, където живее баба му и където съдът разпореди да изтърпява домашния си арест. Яков имал единствено 13 лева и повече юристът му не го чул, тъй като обвиненият нямал телефон.

Баба му пък сподели, че не го е виждала от 31 август, а по-късно от Софийския градски съд оповестиха, че мъжът ще бъде конвоиран от Стара Загора и не се явил в съда, тъй като бил на " проучване " в дирекция " Борба с проведената престъпност ".

След като по-късно денем Яков бе доведен в съда, стана ясно, че предходната вечер той е бил задържан в същата компютърна зала в Стара Загора, откъдето е била изпратена опасността за убийството на Ива Митева. Вместо да отиде при баба си, той стигнал на стоп от София до Стара Загора и отишъл в компютърната зала. Там е задържан за нарушение на изискванията на мярката си за неотклонение.

В правосъдна зала Яков съобщи, че нямал предумисъл и изиска да остане под домакински арест, само че съдът одобри претенции от прокуратурата непрекъснат арест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР