24-кратният шампион на България Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд

...
24-кратният шампион на България Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд
Коментари Харесай

Задава се епичната 12-часова картинг битка между Сани Жекова и Мартин Чой

24-кратният първенец на България Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка Сани Жекова ще оглавяват тимове във второто картинг съревнование за устойчивост " ЕКО 12 часа на България ". Стартът е на 23 юни от 10.30 часа на пистата в град Хасково, която ще се трансформира в " дребния Льо Ман ". Градът ще посрещне 140 участници от 11 националности. Те ще се съревновават в 34 тима, с цел да дефинират най-издръжливия екип на картинг пистата. Финалът на " българския Льо Ман " се чака към 23 часа.
 Пресконференция за Еко 12 часа на България @@@

" ЕКО 12 часа на България " е единствената по рода си отборна картинг конкуренция за устойчивост в нашия район. За първи път в надпреварата ще се включат известни персони отвън картинг спорта. В звездния отбор на Александра Жекова – победителка в стартовете от Световната купа и участничка в две Олимпиади, ще забележим известния със пристрастеността си по моторите артист Асен Блатечки, ултрамаратонецът Краси Георгиев, 11-кратният международен първенец по плувен маратон Петър Стойчев, както и рали първенецът Григор Григоров. В неделя ще разберем дали мотокросът, с който Сани разпуска от бялата писта, ще бъде потребен при толкоз сериозна конкуренция в лицето на Мартин Чой. Сред звездните състезатели ще бъде и актрисата Снежана Макавеева, която по време на конференция преди надпреварата призна, че е е получила поканата от Блатечки и я е приела незабавно.

 Пресконференция за Еко 12 часа на България @@@

За първа година " ЕКО Рейсинг отбор ", управляван от Мартин Чой, даде извънреден късмет на двама почитатели на адреналина и високите скорости да се състезават един до друг с първенеца.

 Пресконференция за Еко 12 часа на България @@@

Наградата за спечелилите в " ЕКО 12 часа на България " е гратис присъединяване в 12-часовото съревнование следващата година. Чой и Сани Жекова обаче признават, че най-голямата премия е опцията да се организират такива събития, които да разпространяват моторните спортове в България.

Състезанието е с вход свободен.
Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР