24 часаБългария удвоява субсидиите за Фолксваген, предлага до 260 млн.

...
24 часаБългария удвоява субсидиите за Фолксваген, предлага до 260 млн.
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

България удвоява дотациите за " Фолксваген ", предлага до 260 млн. евро

България предлага на VW огромна индустриална зона отвън столицата София, покрай летището. Бившата фабрика на стоманодобивна компания принадлежи на българската Първа капиталова банка и австрийската компания за недвижими парцели Soravia. Българският министър председател Бойко Борисов даде обещание на Volkswagen да покаже, че ще бъде " най-лоялният сътрудник на най-големия авто колос в света ". Премиерът се базира на положителните условия за немските вложители и доста ниските налози.

Труд

ГДБОП влезе в БФС

Екипи на ГДБОП, Националната полиция и Специализираната прокуратура са почнали акция в Българския футболен съюз. Тя е в постройките на Съюза в кв. " Бояна ".

По непотвърдена информация все още се правят претърсвания и изземвания главно на документи.

Монитор

Полфрийман се измъкна от Бусманци

Осъденият за убийството на студента Андрей Монов Джок Полфрийман напусна центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци. До това се стигна, откакто австралиецът изкара близо месец в общежитието, защото, откакто беше пуснат от Централния софийски затвор, се оказа, че няма годен паспорт. След напускането на Бусманци Полфрийман ще остане на адрес в София.

Това съобщи самият австралиец на излизане от общежитието, само че сподели, че към момента не знаел къде ще бъде, тъй като щели да го приютят другари. Полфрийман напусна постройката на центъра в Бусманци малко преди 19.30 часа във вторник - очевидно удовлетворен и с каубойска шапка в ръка. На негоден български австралиецът съобщи, че щял да заплати кръвнината на околните на своите жертви - по кое време и по какъв начин не разясни. Лансира и версията, че в случай че не " трябвало да си оправя документи в Австралия ".

Сега

Безплатни ваксини против грип ще има чак през ноември

Дебютът на безплатните ваксини против грип за възрастните хора у нас може да се окаже несполучлив. " Безплатните ваксини за пенсионери над 65 година към момента не са доставени у нас. Уверенията на компанията снабдител са, че ще съумеят да я доставят последната седмица на октомври и най-големите количества през ноември ", изясни пред Би Ти Ви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Това значи, че най-малко част от имунизациите ще се извършат на ръба на грипния сезон.

Според Кунчев обаче за два месеца - ноември и декември, ще има задоволително време всеки, който желае, да се ваксинира. " Това е първа година на програмата на Министерството на здравеопазването, самата компания имаше усложнения да обезпечи нужното количество ваксини, по тази причина се получи закъснение. Всяка година има дефицит на противогрипни ваксини ", добави той. За създаване на имунитет след имунизацията са нужни 20 дни.

Капитал дейли

Полфрийман е свободен да напусне Бусманци, само че не и България

Казусът с предварително освободения от пандиза австралиец Джок Полфрийман навлезе в нова фаза на парадокса. Четири дни откакто основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в случай че Полфрийман има паспорт, той може да напусне центъра за задържане на чужденци в Бусманци, австралиецът беше освободен. Преди това той е бил обискиран, а краткотрайният му паспорт - лишен.

Причината е възбрана да напуща България, която му е наложена през 2011 година от Министерство на вътрешните работи по предложение на прокуратурата. Според изявление на шефа на дирекция " Миграция " Николай Николов тази възбрана ще отпадне чак когато Върховният касационен съд се произнесе по настояването на основния прокурор Сотир Цацаров за анулация на правосъдното определение за условно предварително освобождение на Полфрийман.

Дума

Радев упорства за проект на Европейски Съюз при бежански напън

България да сложи пред Съвета на Европейски Съюз въпроса за приемане на общ европейски проект за деяние при положение на ненадейно нарастване на миграционния напън по външните европейски граници, прикани президентът Румен Радев. Той насочи настояването си на среща с Бойко Борисов, представители на държавното управление и спецслужбите след съвещанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

Борисов свика съвета поради ескалацията на напрежението в Близкия изток, произтекло от военната атака на Турция против сирийските кюрди и информациите за нова бежанска вълна. След час полемика членове на съвета отидоха на " Дондуков " 2, с цел да срещнат президента с взетите от властта ограничения за защита на границата и сигурността на жителите. Службите са уверили Радев, че няма директна опасност за сигурността на страната.

" Категорично сме срещу турската интервенция в Сирия. От възможни наказания към Анкара България би изгубила милиарди. Военната интервенция би трябвало да спре. Рискът от филантропична рецесия е доста огромен, а това значи повишаване на мигрантската вълна ", съобщи министър председателят на излизане от президентството.

Стандарт

Каракачанов: Ще вземем нужните ограничения по границата

Изводът по отношение на обстановката в Турция е, че България не би трябвало да бъде " ястреб " във връзка с турската политика. Не можем да одобрим политиката на влизане в територията на суверенна страна, каквато е Сирия. Това заяви в предаването " Денят онлайн " по Канал 3 вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" За страдание и този път огромните сили мислят преди всичко за своите ползи и по-късно всичко останало, единствено че ние плащаме сметката. Затова България би трябвало да разчита не толкоз някой различен да ни свърши работата, едвам вземем всички нужни ограничения, в случай че сходна игра се развие. Ако към нашата граница тръгнат хора, огромни маси, ние би трябвало да сме подготвени да ги спрем и да не ги позволяваме до територията на България. Има задоволително средства, по които можем да ги възпрем и това не са бойни патрони или снаряди ", безапелационен е той.

Земя

Над 1000 са изоставените деца у нас за година

Случаите на изоставени деца в България за предходната година са повече от 1000, съобщи пред Би Ти Ви общественият министър Бисер Петков. Той предизвести, че за 2018 година в над 1700 случая обществените служащите са предотвратили изоставянето на невръстни българчета. Социалният министър изясни, че изоставените през предходната година 1000 деца са в общия брой от над 3300 деца, за които са били наложени ограничения, свързани с извеждане от биологичното им семейство заради съществуването на разнообразни опасности. Такава мярка наложително предстои на правосъден надзор, изясни общественият министър. Петков уточни, че има разнообразни ограничения за тези деца - настаняване при близки родственици, в приемни фамилии, настаняване от резидентен вид или най-крайната мярка - настаняване в институция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР