Конкретният случай е от лятото на 2016 година. Тогава, в

...
Конкретният случай е от лятото на 2016 година. Тогава, в
Коментари Харесай

Варненският районен съд осъди трима за държане на акцизни стоки без бандерол

Конкретният случай е от лятото на 2016 година. Тогава, в интервала 29 -30 юли 2016 година, при извършена профилирана интервенция по отношение на контрабанда и разпространяване на акцизни артикули без бандерол в три жилището във Варна и в тайник под каросерията на товарен микробус в региона на курортен комплекс „ Слънчев бряг “ било открито, че подсъдимите, надлежно на възраст 57, 62 и 59 години, държат стекове с цигари от разнообразни марки и в друго количество, като всички са необлепени с изискуемия български бандерол. Експертизата сочи, че общата стойност на тютюневите произведения възлиза на над 14000 лв.. Деянието не е незначителен случай, като единствено избегнатия изискуем данък е в размер на над 11000 лв..
Делото бе решено по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение. Районен съд - Варна наложи дейно наказване от една година и 10 месеца отнемане от независимост на един от подсъдимите, който има предишна съдимост. Другите двама получиха санкции от 10 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Солидарно тримата подсъдими бяха наказани да заплатят направените по делото разходи в интерес на страната за над 2000 лв..
Иззетите материални доказателства – цигарите без акцизен бандерол, се лишават в интерес на страната и следва да се унищожат. Съдебният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР