2023 е една добра година за Insomniac Games, но конкретно

...
2023 е една добра година за Insomniac Games, но конкретно
Коментари Харесай

Insomniac Games пострадаха от рансъмуер атака

2023 е една добра година за Insomniac Games, само че съответно декември ще бъде запомнен като злополучен за студиото зад Marvel’s Spider-Man. Първо те бяха разочаровани от The Game Awards 2023, където не получиха дори една премия (макар че бяха номинирани в цели седем категории), а в този момент пък стана ясно, че са хакнати. Cyberdaily.au предава, че мрежата на студиото е била компрометирана от рансъмуер групата зад едва известна криптовирусна опасност – Rhysidia. Това е станало ясно откакто преди дни Rhysidia са се похвалили на TOR уеб страницата си, където качват доказателства за набезите си.

Хакерите са качили екранни фотоси на част от откраднатото от тях – паспортни данни на чиновници на Insomniac, имейли и конфиденциална корпоративна информация, документи, персонални данни на Юри Ловентал – артистът, озвучаващ Човека-паяк в едноименната игра и фотоси от подготвяната от студиото игра по „ Върколак “.

Rhysidia са дали едноседмичен период на Insomniac Games да платят претенции откуп, с цел да не разгласяват открадната информация. В същото време, Cyberdaily означават, че хакерите са стартирали търг за пакета с информация, принадлежаща на студиото с начална цена от 50 BTC (около два милиона долара). „ Отворете портфейлите си и се пригответе да си закупите изключителна информация. Продаваме единствено на една страна, без препродаване. Ще бъдете единственият притежател! “, пишат Rhysidia. Киберпрестъпната група на Rhysidia се появява през май тази година, извършвайки няколко дръзки набеза, главно в Европа. Сред най-известните жертви на хакерите се явяват Британската библиотека и болничното заведение „ Крал Едуард VII “, където се лекува английското кралско семейство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР