НЮ ЙОРК (AP) — Вашият портфейл скоро може да изтънее.Visa

...
НЮ ЙОРК (AP) — Вашият портфейл скоро може да изтънее.Visa
Коментари Харесай

Промените от Visa означават, че американците ще носят по-малко физически кредитни и дебитни карти в портфейлите си

НЮ ЙОРК (AP) — Вашият портфейл скоро може да изтънее.

Visa в сряда разгласи огромни промени в по какъв начин ще работят кредитните и дебитните карти в Съединени американски щати през идващите месеци и години.

Новите функционалности може да значат, че американците ще носят по-малко физически карти в портфейлите си и ще създадат 16-цифрените кредитни или дебитни номерът на картата, отпечатан на всяка карта, става все по-неуместен.

Те ще бъдат едни от най-големите промени в метода, по който се правят заплащанията в Съединени американски щати, откогато Съединени американски щати пуснаха карти с вграден чип преди няколко години. Те също идват, защото американците имат доста повече варианти за заплащане за покупки отвън „ кредитни или дебитни “, в това число купете в този момент, платете по-късно компании, варианти за заплащане peer-to-peer, заплащане непосредствено с банка или системи за цифрово заплащане като Apple Pay.

„ Мисля, че (с тези функции) прекосяваме през точката, в която потребителите може в никакъв случай повече да не би трябвало да вкарват ръчно номер на сметка, “ сподели Марк Нел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР