2% от децата, бежанци от Украйна, са приети да учат

...
2% от децата, бежанци от Украйна, са приети да учат
Коментари Харесай

Едва 2% от украинските деца у нас ходят на училище, в Германия са над 75%

2% от децата, бежанци от Украйна, са признати да учат в българските училища - и по двата метода, в класа дружно с българските възпитаници и онлайн. Справката е за предходната година. А сравнението с Германия, да вземем за пример, е, че там са включени 75%-80% от децата, идващи от Украйна.
Прочетете още
Данните бяха изнесени по време на кръгла маса за приобщаващо обучение в Народното събрание, проведена от отрасловата комисия.

Ваня Добрева обясни какви са проблемите при децата с хронични болести и бежанци. Основен проблем при първите деца да учат в естествена просветителна среда са кабинети с положителни медицински експерти, такива са обезпечени единствено в София и дребна част в Пловдив. Необходима е смяна в Наредбата за детските кабинети в детски градини и учебни заведения в България, желаят специалисти.

Относно децата бежанци бе обявено, че има проблем в системата за банкет на заявки и тук-там в учебната мрежа те не се одобряват въобще.

В страната са маркирани още два казуса: жалби за тормоз над деца от Украйна и предстояща нова мощна вълна от бежанци поради зимата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР