18-годишният Салвадор Рамос, който нападна начално училище в Ювалди, Тексас,

...
18-годишният Салвадор Рамос, който нападна начално училище в Ювалди, Тексас,
Коментари Харесай

Нападателят от Тексас е предупредил онлайн, че се готви за масова стрелба

18-годишният Салвадор Рамос, който атакува начално учебно заведение в Ювалди, Тексас, и умъртви 19 деца и две учителки, е предизвестил свои другари в обществените мрежи за проектите си.

Губернаторът на Тексас Грег Абът твърди, че към 30 минути преди Рамос да стигне до учебното заведение, стрелецът е написал във Фейсбук какво счита да направи. Говорител на обществената мрежа прецизира, че Рамос е изпращал персонални известия на собствен прочут, а не ги е направил обществено притежание.

Няколко минути преди офанзивата Рамос е уведомил още една своя другарка - 15-годишно момиче от Германия - за това, че е прострелял баба си и че се насочва към началното учебно заведение.

CNN разгласява странните му известия, в които той се оплаква, че баба му е разговаряла с хора от телекомуникационния оператор AT&T във връзка телефона му и че това го е подразнило, след което е стрелял по нея.

Момичето от Франкфурт споделя, че се е срещнало онлайн със Салвадор Рамос на 9 май. Общували са ежедневно през приложения за видеочат и гейминг платформи.

Той е изпращал селфита и е обсъждал опцията да ѝ гостува в Германия. Малко преди всеобщото ликвидиране Рамос се е " похвалил ", че е получил пратка с патрони за полуавтоматичните си оръжия AR15 и е разказал на немската тийнейджърка какво се случва, когато те обхванат в тялото на човек.

Според нейния роман пред CNN - тя го е попитала какво възнамерява да прави, на което той е дал отговор, че готви изненада. Момичето го разказва като уединен човек, който в никакъв случай не е разказвал за срещи с другари, само че се е чувствал благополучен, до момента в който поддържа връзка с нея.

Предупреждение за евентуалното закононарушение има и в Instagram-профила на Рамос, където са оповестени фотоси на двете пушки, купени като подарък за 18-тия му рожден ден. Покупката е официално законна по режима, който съществува в щата Тексас.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР