Русия ще разглежда изземването на приходите от замразените й активи

...
Русия ще разглежда изземването на приходите от замразените й активи
Коментари Харесай

Кремъл: Планът на ЕС да вземе приходите от замразените руски активи е кражба

Русия ще преглежда изземването на приходите от замразените й активи в Европейския съюз като нарушаване на всички правила на международната икономическа система, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Страните от Европейски Съюз публично са приели проект за потребление на приходите от замразените активи на съветската централна банка в Европейски Съюз за защитата на Украйна, заяви тази седмица белгийското държавно управление.

Държавите от Групата на седемте (Г-7) замразиха съветски финансови активи на стойност към 300 милиарда $ скоро откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през 2022 година Европейски Съюз чака активите да донесат облаги в размер на към 15-20 милиарда евро до 2027 година, отбелязва Ройтерс.

" Забелязваме, че те са деликатни, схващат евентуалната заплаха от сходни решения и евентуалните последствия за себе си, които са неизбежни. Ето за какво са избрали по-смекчения вид (в съпоставяне с конфискацията на всички активи) ", сподели Песков на брифинг.

" Но даже и по-смекченият вид за нас не е нищо по-малко от реквизиция ", акцентира представителят на съветското президентство.

Песков съобщи, че Москва следи от близко използването на решението и към момента създава своя отговор.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР