Безконтролната власт ражда цинизми. С цинизъм не можем да имаме

...
Безконтролната власт ражда цинизми. С цинизъм не можем да имаме
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Президентът Радев с остро изказване за Симеонов от Пловдив

Безконтролната власт ражда цинизми. С цинизъм не можем да имаме ефективно управление, не можем да мислим за проблемите на хората. Това, което виждам в момента е, че цялата енергия сега ще се фокусира върху личността на г-н Валери Симеонов, но това не решава проблема с липсата на контрол и с цинизма. За това ще говоря сега и пред студентите.

Това коментира на влизане в ПУ „ Паисий Хилендарски “ президентът Румен Радев по повод ескалацията на напрежение през последните дни заради думите на вицепремиера Валери Симеонов. Припомняме, че той нарече майките на деца с увреждания „ кресливи жени с уж болни деца “. Държавният глава е в града под тепетата, където пред бъдещите висшисти и пред преподаватели ще изнесе лекция на тема „ Ценности, лидерство, образование в демократичното общество “.

Проблемът е, че цялата тази обществена енергия ще се излее върху г-н Валери Симеонов, но както коментирах и пред журналистите, това в никакъв случай не решава проблема. Защото г-н Симеонов сътвори скандал от няколко дни, майките протестират от месеци, а иначе погледнато, от дълги години.

Този проблем се задълбочава от факта, че много от политиците станаха абсолютно нечувствителни към социалната промяна. И пак се връщам към това, което ви говорих. Типът политическа институция-те трябва да водят към сериозен обществен контрол и натиск върху управляващите. Това е формата за справяне с всякакъв цинизъм и подобни изказвания, каза пред студентите президентът Румен Радев.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР