​Свършиха ли парите за подготовката на европредседателството ни? ​Търсят ли

...
​Свършиха ли парите за подготовката на европредседателството ни? ​Търсят ли
Коментари Харесай

Държавата плаща нощувките само на най-важните гости за европредседателството

​Свършиха ли парите за подготовката на европредседателството ни? ​Търсят ли се разновидности обособените министерства да отделят пари от бюджетите си, с цел да се представим добре пред Брюксел, къде ще посрещаме първите дипломати на Европа и има ли задоволителна леглова база в София за това?
Тези въпроси публицистичният екип на зададе на Министерството за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 (МБПСЕС 2018) след многочислени клюки и тиражирани информации, достигнали до редакцията, че България няма задоволително запас, с цел да се оправи с идните пленарни съвещания на най-високо ниво . Нещо повече -.
От ведомството на Лиляна Павлова пишат, че според разпореждане на Министерския съвет от 5 април 2017 година прогнозната стойност на разноските по подготовката на председателството е в размер на 69 361 000 лева за интервала 2017 – 2018 година, като суматата се разпределя до всички министерства, според съответните отговорности, които те имат, по някои събития от календара на председателството.
​Над 20 000 делегати се чакат да дойдат у нас по време на 6-месечното председателство на страната ни на Съвета на Европейски Съюз.
Делегатите, които ще бъдат у нас по едно и също време за едно събитие, могат да бъдат настанени даже единствено в един огромен столичен хотел - с потенциала на „ Маринела “ или „ Хилтън “ да вземем за пример, а всички посетители за времето на целия интервал на председателство ще заемат единствено 1/3 от наличната база в София , споделят от министерството. Над 40 са хотелите в столицата, които дават отговор на условията за настаняване на гостите на председателството . Проблем с хотелската база в столицата няма ", безапелационни са от ведомството на Лиляна Павлова.
Оказва се обаче, че. Традиционно страната-домакин не обезпечава за своя сметка настаняването на делегатите, участници в съвещанията в другите категории събития. . Ангажимент на министерството е само даването на информация и лист на избран брой сигурни и качествени хотели към поканите за събитията, от които гостите да могат да избират.
От Министерството на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз прецизират, че публичната поръчка за избор на хотелско настаняване е завършила и има определен реализатор, а прогнозната ѝ стойност е 515 000.00 лева с Данък добавена стойност . " На 13 септември 2017 година Фирма „ ВГ “ АД бе избрана за реализатор на публичната поръчката с предмет: " Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при осъществяване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година “.

​От министерството споделят, че сега в ход е процедура по обезпечаването на кетъринга на участниците в събитията по време на председателството​.
​ " Уточняваме, че събитията, които ще се състоят в България през 6-месечния интервал от 1 януари до 30 юни 2018 година, са над 270 на брой. Те са препоръчани от близо 40 министерства и ведомства и се поделят на четири категории – A, B, C и D ", прецизират от министерството, като в детайли разписват същността на всяка една категория събития.
" Събитията от категория " А " са на високо ниво – министър-председатели, министри, еврокомисари, ръководител на Европейския съвет, ръководител на Европейския парламент, посланици и други В събитията от категория " В " вземат участие генерални шефове и шефове на страните членки в другите сфери на политика на Европейски Съюз, както и специалисти от страните членки, участващи в работата на подготвителните органи на Съвета на Европейски Съюз.
Събития от категорията " С " са от така наречен „ парламентарно измерение “. За тях идват народни представители от националните парламенти на 28-те страни членки на Европейски Съюз и се провеждат в тясно съдействие сред МБПСЕС 2018 и Народното събрание. Събитията от категория " D " са под патронажа на обещано министерство или в партньорство сред институция и друга организация като подкрепят постигането на главните цели, като МБПСЕС 2018 може да обезпечи зала и техническа инфраструктура при съществуване на свободни такива за съответната дата.
Всички останали действия и разноски за съответното събитие са отговорност на съответното ведомство или организация, пишат още в отговор на запитването ни от МБПСЕС 2018.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР