Вече няма непосредствена опасност за живота на словашкия премиер Роберт

...
Вече няма непосредствена опасност за живота на словашкия премиер Роберт
Коментари Харесай

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Вече няма непосредствена заплаха за живота на словашкия министър председател Роберт Фицо, само че той остава в тежко положение. Това заяви неговият заместител - вицепремиерът Роберт Калинак, представен от " Ройтерс ".

" Всички сме малко по-спокойни ", уточни той на конференция пред болничното заведение в Банска Бистрица, където се лекува Фицо четири дни след опита за убийството му, който раздруса Европа.

Покушението против 59-годишният словашки министър председател провокира паника за поляризираното политическо положение в централноевропейската страна с 5,4 милиона души население.

Калинак посочи, че положението на Фицо към момента е прекомерно тежко, с цел да се обмисля прехвърлянето му в болница в столицата . Най-лошите страхове обаче към този момент са минали.
 Орбан: Роберт Фицо е сред живота и гибелта
Орбан: Роберт Фицо е сред живота и гибелта

Унгарският министър председател имал огромна потребност от словашкия си сътрудник в този сериозен миг за Европа

" След като казахме, че желаеме да се доближим до позитивна прогноза, считам, че към този момент сме една стъпка по-близо ", добави той. Въпреки че към този момент няма заплаха за живота на Фицо, положението му остава тежко и изисква интензивни грижи.

Стрелбата беше първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години и провокира интернационално наказание. Политически анализатори и законодатели споделят, че това е разкрило все по-трескав и поляризиран политически климат както в Словакия, по този начин и в цяла Европа.

На 15 май Роберт Фицо беше в миньорския град Хандлова след изнесено съвещание на кабинета. Опитът за убийството му

Стрелецът който преди този момент е работил като охранител и се допуска, че е обвързван с проруската група " Словашки бранители ".

Словашкият профилиран углавен съд през вчерашния ден постанови, че обвиненият ще остане в ареста.
 Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?
Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?

Войната в Украйна промени благосклонностите в Украйна и в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР