С Мила Родино“ започна в събота съборът Тепреш“ във Ветово,

...
С Мила Родино“ започна в събота съборът Тепреш“ във Ветово,
Коментари Харесай

Йончева отбеляза настъпващата пролет във Ветово

С „ Мила Родино “ стартира в събота съборът „ Тепреш “ във Ветово, Русенско. Така, както стартират всички по-големи срещи на Движение за права и свободи. Това е 28-то му издание! Какво съвпадане с номер 28, под който е Движение за права и свободи в бюлетината за изборите ", написа Елена Йончева, която е претендент за евродепутат от листите на Движението. В обявата си във фейсбук тя споделя повече за събитието:

Съборът, който отбелязва настъпващата пролет, се провежда от 1994 година от общността на потомците на кримските татари в България. Най-компактната група от тях живеят в град Ветово. Тази събота те бяха приветствани от кмета Мехмед Мехмед, от евродепутата Илхан Кючук и от народния представител Ализан Яхова, която води листата на Движение за права и свободи за Народното събрание в област Русе.

Обърнах се към хората, с които дружно честваме началото на пролетта. Този празник дава доста светлина и вяра.

Разговарях с мнозина от вас, почувствах доста топлота. От вашите сърца идва добрина. И по тази причина е толкоз значимо да пазим културната памет и обичаи, тъй като това прави България по-силна. ⁠
Всички дружно, обединявайки своите старания, сила, знания - построяваме почтена България, чийто глас се почита и зачита и в Брюксел.

На този ден означаваме и сложния път, по който са минали кримските татари. Препятствията, пред които се е изправил вашият жанр, с цел да отбрани достойнството и достолепието си.

Европейски Съюз е единен под мотото „ Единство в многообразието “. Европа е учредена на ценене на демократичните полезности, поради устрема към независимост, само че и с почитание и приемане на националната, етническата и културната разнообразност. За това и представителите на Движение за права и свободи в Европейския парламент би трябвало да са мощни.

Движение за права и свободи знае по какъв начин се построява българският етнически модел, който може да служи за образец. Всеки, без значение от обществен генезис, етнос и вяра би трябвало да бъде заслужен жител, да има право на качествено обучение, на работа, която да му подсигурява добър живот.

Всеки от вас би трябвало да може да бъде деен участник в политическия развой, тъй като вие сте поръчител, че този мир и тази приемливост ще ги има и отсега нататък ", написа Йончева.

ТЕМА преди 5 часа 2328 преди 6 часа 7096 преди 20 часа 10944
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР