Звездите в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа и

...
Звездите в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа и
Коментари Харесай

Джошуа и Усик се премериха с поглед |

Звездите в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа и Александър Усик през днешния ден имаха първа среща очи в очи в Лондон. Носителят на купите във версии WBA, WBO, IBF и IBO британец ще се изправи против украинския кандидат на 25 септември на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Съоръжението е едно от най-модерните в Европа. За последно Джошуа излиза на кръга през декември м.г., когато нокаутира българина Кубрат Пулев и отбрани поясите си.

Сега обаче му следва ново предизвикателство против Усик, който е считан за доста обещаващ боксьор в тежката категория, откакто си сътвори известност в по-долните теглови категории. Той е формален кандидат на WBO.

Любопитното е, че Джошуа стана притежател на три от шампионските си трофеи точно против украинец. През 2017 година той лиши поясите от Владимир Кличко след победа с механически нокаут.

“Не познавам добре Усик, тъй като не прекарах задоволително време в аматьорския бокс. Но аз доста чета и мога да кажа, че одобрявам украинския жанр в бокса и обичам украинския народ. Срещал съм се с Владимир Кличко. Той е свръхестествен човек и първенец ”, сподели Джошуа на формалната конференция преди мача.

“Имам още доста за реализиране в своята кариера. Чувствам се доста добре квалифициран. Дълго време чаках този мач. Искам да благодаря на Джошуа и промоутъра му Еди Хърн, че всичко стана действителност. В събота ще създадем поредна крачка в историята, за която след това дълго време ще се приказва и разяснява ”, сподели от своя страна Усик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР