Звездите на Ювентус и Барселона – Кристиано Роналдо и Лионел

...
Звездите на Ювентус и Барселона – Кристиано Роналдо и Лионел
Коментари Харесай

Меси срещу Роналдо - статистиката на звездите в Шампионската лига

Звездите на Ювентус и Барселона – Кристиано Роналдо и Лионел Меси, имат общо вкарани 1462 гола между тях и поделени 11 Златни топки. Двамата са считани за едни от най-великите футболисти за всички времена. Двете легедни ще се изправят за пръв път един против различен от 31 месеца насам, откакто Роналдо напусна Реал Мадрид през юли 2018 след девет години в Ла Лига и властващо съревнование сред талисмана на Барса Меси.

Изглеждаше, че Меси ще напусне Барселона през това лято, само че въпреки всичко той остана при каталунците, а довечера двамата ще играят един против различен в каталунската столица.

Роналдо пропусна първия двубой сред Ювентус и Барселона от Шампионската лига поради ковид и в никакъв случай не е вкарвал гол на Барса в Шампионската лига. Лео Меси пък е вкарвал три пъти гол в пет мача против тимове на португалеца.

Първата им среща в ШЛ е през 2007-08, когато Роналдо играе за Манчестър Юнайтед, а мачът е финалният от шампионата. През 2010/11 Барселона надвива с 3:1 общ резултат над Реал Мадрид в полуфиналите от шампионата и това е последният път, в който звездите играят един против различен в конкуренцията.

Роналдо е играл във всички 450 минути в мачовете против Меси, без да е вкарал или асистирал. Аржентинецът също господства в тези аспекти над Кристиано, откакто има по 1,2 шанса на мач основани, а Роналдо е с 0,8.

Роналдо обаче има повече опити за гол от Меси – 4 на мач, само че единствено 0,8 от тях са точни. От друга страна, Меси пробва по 3,4 удара на мач и има 1,4 точни удари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР