Звездата на Реал Мадрид - Карим Бензема, записа куп постижения,

...
Звездата на Реал Мадрид - Карим Бензема, записа куп постижения,
Коментари Харесай

Заради Рамазан: Карим Бензема хапнал 13 мин. преди мача с Челси

Звездата на Реал Мадрид - Карим Бензема, записа куп достижения, с помощта на своя хеттрик за триумфа с 3:1 над Челси, след който има общо 82 гола в Шампионската лига.

Само през актуалната акция нападателят има 11 попадения в ШЛ и по този начин стана най-резултатният французин в границите на един сезон на шампионата. Предишното върхово достижение се държеше от Жюст Фонтен, който през 1958/59 отбелязва 10 гола за Купата на европейските първенци.

Също по този начин Бензема е четвъртият футболист в историята на Шампионската лига, който вкарва хеттрик в два следващи мача. Преди него това направиха Луис Адриано (2014/15), Лионел Меси (2016/17) и Кристиано Роналдо (2016/17). От четиримата единствено португалецът и французинът го реализираха в елиминационни дуели.

Освен това Бензема е третият състезател, който оформя хеттрик против настоящия първенец в конкуренцията. Другите двама с това достижение са Адриано против Порто (2004/05) и Гарет Бейл против Интер (2010/11). Френският национал също по този начин е първият футболист на Реал Мадрид, който вкарва шест следващи гола за отбора в КЕШ/ШЛ. Той е и единственият, който има хеттрик против Челси в този шампионат.

Любопитен факт към представянето на Карим Бензема е, че в деня преди дуела на “Стамфорд Бридж” той не се е хранил. Нападателят изповядва исляма, а на 3 април стартира месецът на пости Рамазан.

Според рестриктивните мерки мюсюлманите не ядат, не одобряват питиета, не пушат и не вършат сексуален акт, до момента в който е ярко.

В Лондон се стъмнило тъкмо 13 мин. преди началото на дуела и тогава Бензема имал опция да постави залък в устата си и да пийне вода.

“За мен е доста значимо и се усещам добре, когато постя”, показа след дуела на Острова 34-годишният футболист на Реал.

Куриозна спънка можеше да лиши Бензема от присъединяване в дуела. Наставникът на Белия балет Карло Анчелоти описа за случката, предхождаща мача, оказал се следващото украшение в кариерата на Карим дъ Дрийм, както го назовават към този момент почитателите в Мадрид.

На потегляне от хотела се оказало, че Бензема не може да си откри баджа, който му дава достъп до стадион “Стамфорд Бридж”.

“Казах му: Бъди бърз, тъй като другояче няма да може да играеш”, разкри Анчелоти. Ключовото присъединяване на французина в срещата демонстрира, че казусът е бил решен.

След успуха на Кралете именитият някогашен вратар на Реал - Икер Касийяс, засипа с похвали някогашния си съотборник.

“К9 е Спайдърмен. К9 е Върколакът. К9 е портиерът на постройката. К9 е най-хубавият ти другар. К9 е президентът на Съединени американски щати. К9 е индивидът, с който скачаш с парашут. К9 е твоят ангел страж. К9 е Бог!”, написа разчувстваният Касийяс в Туитър.

Самият Бензема подари фланелката си от мача на различен собствен някогашен съотборник, само че в националния отбор на Франция - Патрис Евра.

“Благодаря, шефе Бензема, най-хубавата “деветка” в света. Хала, Реал Мадрид!”, написа тогавашният бранител към фотографията си с голмайстора, която разгласява в Туитър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР