Знаете ли, че пилешките яйца освен в кулинарията...имат и некулинарна

...
Знаете ли, че пилешките яйца освен в кулинарията...имат и некулинарна
Коментари Харесай

Хитрите приложения на яйцата в домакинството

Знаете ли, че пилешките яйца с изключение на в кулинарията...имат и некулинарна приложимост?! 

Открийте 7 метода да употребявате пилешки яйца за хубост и домашни грижи.

1. Енергиен подтик за косата

Ако косата ви е изгубила жизнеността си, коства си да я подсилите с домашно приготвена маска от яйца. Кокошите яйца са богати на протеини, сходни на тези от които е формирана косата. Смесете сурови яйца или няколко жълтъка - в случай че косата ви е изключително суха, прибавете малко зехтин и намажете маската върху главата си. Можете да добавите няколко капки ароматизиращо масло. Оставете маската за към 20 минути, по-късно изплакнете косата си щедро с топла вода.

2. Козметика за бръчки

Жълтъците и белтъците имат скъпи свойства за кожата, по тази причина си коства да приготвите домашна грижа за лицето от тях. Белтъците от яйца могат да се употребяват за подготвяне на успокояващо, естествено средство за разчистване на разположение срещу бръчки, което ще изглади кожата и ще понижи порите.

Разбийте белтъците с малко вода и измийте лицето си с тях. Така ще получите по-добра външна хидтратация. Жълтъците от своя страна са богати на витамин А, който съвършено овлажнява кожата. Разбийте жълтъците с малко вода и измийте лицето си с тях най-малко един път седмично.

3. Екологично лепило

Можете да приготвите екологично бяло лепило от пилешки яйца. Кокошият протеин е извънредно леплив, тъй че когато изсъхне, той съвършено слепва деликатни детайли от хартия или картон. За да се направи лепилото, белтъкът би трябвало да се комбинира с малко количество вода и да се смеси добре.

4. Тор за растения

Не изливайте водата след свареното твърдо яйце. Черупките от яйца съдържат огромни количества калций, които са обичани от саксийните и градинските растения. След като водата се охлади, използвайте я за напояване на растенията. Начупените на ситно яйчени черупки могат да се употребяват като компост за култивиран растения като домати.

5. Естествена превръзка за рана или изгаряне

Ако се порежете или изгорите, сварете яйцето и използвайте тънката мембрана под черупката като естествена превръзка, с цел да заздравите раната. Богатата на хранителни субстанции превръзка от яйца оказва помощ за прекъсване на кървенето и предотвратява образуването на белези. За да се отървете от синините по-бързо, сварете яйцето и до момента в който е още топло отлепете черупката и разтрийте синината с нея.

6. За разчистване на кожени аксесоари

Пилешките яйца са подобаващи за разчистване на кожени произведения. Плътната и лепкава основа от белтъци елементарно ще отстрани замърсяванията от кожените ви обувки, колан или портфейл. Разпределете протеина по цялата повърхнина на кожата с мека гъба. Избършете деликатния белтъчен пилинг с влажна забрадка. Яйцето ще сътвори защитна основа, оставяйки прелестен искра върху кожените аксесоари.

7. Почистване на нечисто сребро

Ако сребърните ви бижута се нуждаят от разчистване, използвайте яйца за това, тъй като те съдържат сяра - дейната съставна част на окисляващите субстанции. Разбийте белтъка и прибавете щипка сол към него. Поставете го върху сребърните бижута и ги полирайте с забрадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР