Знаем, че всяка смяна на сезоните води до промяна на

...
Знаем, че всяка смяна на сезоните води до промяна на
Коментари Харесай

Есенни врагове и вредители на стайните растения – как да ги обезпаразитите най-добре

Знаем, че всяка промяна на сезоните води до смяна на климатичните условия, а това от своя страна няма по какъв начин да не се отрази на растенията. Преходните сезони като пролет и есен са идеалното време, в което растенията могат да се приспособяват към настъпващите климатични промени. Ето няколко съвета, които ще ви бъдат потребни при настъпващата есен.

Грижа за стайните растения:
 Домашният препарат, който гони вредителите от градината Домашният препарат, който гони вредителите от градината
Кой би желал градината му да е цялостна с вредители?! Това са едни от най-омразните неприятели, които, щом видим, бързаме да прогоним....

Стайните растения от време на време изискват повече грижа, те са нещо като глезените деца на майката Природа. Трудно биха се справили сами с нападащите ги дребни инсекти. Не тъй като за „ глезени “, а тъй като до тях нямат достъп външни организми, които по принцип се хранят с вредителите по растенията. За това е нужно ние да им помогнем в тази борба.

Враг номер едно е листната въшка. Обикновено ще я забележите по долната част на листата или в самото начало на клонките. Тя изсмуква хранителния сок на растението и по този начин го лишава от скъпи за него субстанции. Наблюдават се деформации по листата, лепкави сектори и опадване.

Лесен и наличен метод е измиването на растението с вода и веро. Вземете гъбичка или влажна забрадка, потопете във разтвора и нежно почистете листата. Ако това не ви свърши работа, вземете по съществени ограничения. Тук може да потърсите препарати като: инсектицид за надзор на листните въшки „ Тепеки “, препарат срещу вредители “Florimo ”, безвреден препарат “BioKill ” и други.

Друг зложелател на стайните растения са трипсите. Те са доста упорити вредители, нападащи най-вече пъпките и цветовете на стайните растения. Борбата с трипсите изисква намесата на препарати. Тук обаче би трябвало да се внимава с равнището на токсичност, тъй като има заплаха да навредите и на себе си. Може да употребявате лепливи уловки за трипс или композиция от няколко препарата като да вземем за пример: Estratto di Ortica, Агрикол, Spruzit 04 EC и Spruzit DP.

Белокрилката също е постоянно срещан пакостник. Напада освен стайните растения, само че и тези, които гледаме в градината. Храни се най-вече през нощта. Подходящи препарати при битката с белокрилка са: Хелиосол, НимАзал, Би-58 – 10 мл.
 Ако желаете да опазите доматите от гадините, просто направете ТОВА Ако желаете да опазите доматите от гадините, просто направете ТОВА
В съвсем всяка една градина или дворно пространство се отглеждат домати. Този зарзават е толкоз апетитен и потребен, че хората не желаят да...

Грижа за градината през есента:

Моментът преди настъпването на зимата е може би най – подобаващ за обезпаразитяването на външните растения. Тогава листата са опадали и няма заплаха да ги засегнем. Ето кои препарати са целесъобразни:

- Урея /карбамид/ - унищожава вредителите, без да визира тъканта на растението. Нужен е разтвор от към 600 грама в 10 литра вода.

- Меден сулфат и гасена вар – 300 грама меден сулфат и също толкоз количество гасена вар се разтварят в 10 литра вода

- Ако държите на органичното напръскване, може да употребявате препарати, които съдържат коприва, хвощ, глухарче и вратига.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР