46 100 се явиха днес на матура по профилиращ предмет

...
46 100 се явиха днес на матура по профилиращ предмет
Коментари Харесай

Технически проблеми на матурите по избираем предмет

46 100 се явиха през днешния ден на матура по профилиращ предмет или по специалност. Както и предишни години най-вече избраха да покажат познания по британски език.

По обед обаче получихме сигнали, че компликации при разбирането на звуковия файл са забавили решаването точно този тест с няколко минути.

За проблем със звука в първия модул на матурата по британски език алармираха и зрелостници в Бургас.

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Записът бил изцяло неясен. Въпреки че помолили за диктор, който да им прочете текста, подобен не е бил обезпечен. Родители са подали тъжба в инспектората по образованието.   

Те бяха публикувани от МОН

От инспектората в Бургас прецизираха за bTV, че ще бъде осъществена инспекция.

От Министерството на образованието и науката (МОН) дадоха отговор на запитването не, че записите са с обикновено движение и са прослушвани от комисия. Проверките по сигнал не открили разстройства на излъчения запис.

Ученици споделиха и за проблем на матурата по български език и литература. Те забелязали неналичието на значими графични детайли, което довело до комплициране. Заради този проблем дванайсетокласничката Зара Рушанова е писала до институциите.

Разказва ни, че получила теста в този тип. А това е верният. Грешката при принтирането е довело до комплициране у ученика.

Опитахме да се свържем с двамата търговци, от които купихме отговорите

„ Не те води наникъде тази задача, просто се чудиш по какъв начин да отговориш, просто с цел да има отговор, да не оставиш празно поле. Това могат да бъдат решаващи 4 точки, не са малко – могат да попречат на кандидатстването “, споделя момичето.

Каква е схемата и какъв брой коства?

От Съюза на ръководителите в системата на националната култура упорстват МОН да отреди на всички зрелостници 4 точки или да бъде анулирана задачата с техническа неточност от изпита.

По материала работиха Николета Хаджийска и Лора Стаматис.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР