Значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока, ще

...
Значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока, ще
Коментари Харесай

Синоптиците видяха хаос. Отразиха го в прогнозата за времето

Значителна облачност, над източната половина от страната най-вече висока, ще има през днешния ден. Преди обяд на доста места в низините ще има мъгла. Ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър, в Дунавската низина - слаб от изток. Сравнително топло време с оптимални температури сред 11° и 16°, в западната половина на Дунавската низина малко по-ниски, в София към 13°.


-->
В планините ще има раздрана висока облачност. Значителна ще е над масивите от Западна България, само че ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан и мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност. Преди обяд тук-там ще има понижена видимост. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 16°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През идващите дни, с прекосяване на средиземноморски циклон, синоптичната конюнктура в страната ще се усложни. През нощта против събота на обособени места в Западна и Южна България ще превали слаб дъжд. В събота ще се задържи най-вече облачно. Вятърът ще е слаб, в източните региони сдържан от юг и с него температурите ще се покачат още, минималните ще са най-вече сред 7° и 12°, а оптималните от 10°-12° в Западна до 18°-20° тук-там в Източна България. След краткотрайно прекъсване, по здрач от югозапад още веднъж ще завали. През нощта против неделя преваляванията ще обзет цялата страна, до сутринта в Рило-Родопската област, а в неделя на повече места в страната ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще има и гръмотевични стихии. Вятърът ще остане от юг, в Източна България и регионите, ситуирани северно от планините ще е мощен и плевел. Ще е към момента относително топло с минимални температури в по-голямата част от страната към 10° и оптимални - към 15°.



През нощта против понеделник и в понеделник от северозапад ще нахлува леден въздух, температурите бързо и доста ще се намалят. Ще се задържи със забележителна облачност, а преваляванията ще отслабнат, краткотрайно и ще стопират. Със захлаждането в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна завивка. В южните и източните региони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина мощен северозападен вятър. Във вторник ще има променлива, постоянно забележителна облачност, на обособени места ще превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне. В сряда с насочване напразно от югозапад ще стартира покачване на температурите. След краткотрайно понижение, от югозапад облачността още веднъж ще се усили и ще завали сняг. В четвъртък стоплянето ще продължи, на повече места в страната ще има превалявания, най-вече от дъжд. Ще има и условия за поледици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР