Зловеща находка шокира спасителните отряди, които вече седмица търсят изгубилия

...
Зловеща находка шокира спасителните отряди, които вече седмица търсят изгубилия
Коментари Харесай

Откриха два трупа под връх Вихрен - единият е на изчезналия Пламен Христов, другият е без документи

Зловеща находка шокира избавителните отряди, които към този момент седмица търсят изгубилия се умел алпинист Пламен Христов под връх Вихрен, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

При ревизиране на фрагменти от задачата с дрон, облетял периметъра на хипотетичното изгубване на Христов на 30-ти декември, са били открити фрагменти, наподобяващи човешко тяло.

Веднага избавителни екипи от Банско и Рила потеглят към мястото, като откриват натрупа на търсения Христов.

Неочаквано наоколо до тялото на умрелия е открито второ тяло на умрял мъж с забележими фрактури по ребрата, като се допуска, че е претърпял произшествие в планината. Тялото на втория умрял е намерено без документи за идентичност и все още не е ясно кой е той.

Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.

Очаква се двата натрупа да бъдат извозени с хеликоптер до МБАЛ Благоевград. Телата не могат да бъдат свалени на ръце от спасителите, защото липсва снежна завивка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията.

Двете тела са открити от западната страна на връх Вихрен.

В полицейските ръководства в околните обитаеми места няма сигнали за втори липсващ човек, с изключение на Христов, по тази причина разпознаването на втория мъртвец ще отнеме време./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР