Златото стартира в понеделник с ръст в цените, поради геополитическото

...
Златото стартира в понеделник с ръст в цените, поради геополитическото
Коментари Харесай

Цената на златото расте заради геополитическото напрежение


Златото започва в понеделник с растеж в цените, заради геополитическото напрежение, обвързвано с опасенията за комерсиална война след мненията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усили с 3,9 $ – до 1327,3 $ за тройунция. Стойността на фючърса за месец май за среброто набъбна с 0,78 % - до 16,59 $ за унция.

В четвъртък Доналд Тръмп заяви, че Съединени американски щати ще вкарат входни мита от 25 % за стоманата и 10 % за алуминий. Митата ще работят за нескончаем интервал от време, означи Тръмп. По-късно той съобщи, че когато страната губи милиарди $ от търговията с други страни, това оправдава комерсиалната война.

Европейската комисия изрази противоречие с новите мита. Очаква се, че още в сряда, 7 март Европейска комисия ще вземе решение за ответни ограничения.
Изявленията на Тръмп, както отбелязва и организация Ройтерс провокираха опасения от световна комерсиална война. Нарастването на геополитическото напрежение и покачва търсенето на по-сигурни активи, към които се отнася и златото.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР