Зиявудин Магомедов Кремъл отрече арестът на руски милиардер, заподозрян в

...
Зиявудин Магомедов Кремъл отрече арестът на руски милиардер, заподозрян в
Коментари Харесай

Кремъл отрича политически мотиви за ареста на милиардер


Зиявудин Магомедов

Кремъл отхвърли карцерът на съветски милиардер, обвинен в присвояването на 35 милиона евро, да е обвързван с политически битки, съобщи Франс прес.

Московски съд задържа в събота съоснователя на концерна " Сумма " Зиявудин Магомедов, чието положение възлиза на 1,2 милиарда $ съгласно сп. " Форбс ". Той е обвинен в обири, нелегално заграбване на средства и основаване на незаконно съдружие.

Руските медии свързаха преследването му частично със градежа на нов стадион в съветския анклав Калининград за тазгодишното Световно състезание по футбол.

Тази спекулация - една от най-нашумелите в икономическите среди от ареста на олигарха опозиционер Михаил Ходорковски насам - незабавно породи спекулации за претекстовете за ареста, изключително в миг, когато избраният отново съветски президент Владимир Путин се чака да сформира ново държавно управление. Новият кабинет би трябвало да встъпи в служба при започване на май, отбелязва Агенция Франс Прес.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова " политоложки злословия " изказванията, че Магомедов е арестуван вследствие на битки за превъзходство на разнообразни клики преди съставянето на новото държавно управление.

Четиридесет и девет годишният Зиявудин Магомедов се издига шеметно, печелейки доходни публични поръчки по време на президентския мандат на Дмитрий Медведев (2008-2012 г.). Магомедов е следвал с вицепремиера Аркадий Дворкович.

Според съветските организации Зиявудин е обвинен, че дружно с брат си Магомед е присвоил 2,5 милиарда рубли (около 35 милиона евро по настоящ курс) държавни средства от разнообразни строителни планове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР