Зимнина, но в по-малки количества, ще правят столичани. Според някои

...
Зимнина, но в по-малки количества, ще правят столичани. Според някои
Коментари Харесай

По-малко зимнина ще правят столичани

Зимнина, само че в по-малки количества, ще вършат столичани. Според някои от хората, които пазарят плодове и зеленчуци на Женския пазар в София цените са повишени, съгласно други – те са естествени, съобщи БГНЕС.

Цените на доматите за консервиране са 1,60 лева, на елементарните червени домати са сред 1,20 и 1,50 лева, а на розовите – 2,50 лева Цената на алената чушка варира сред 1,60 и 2 лева Килограм корнишони се продават на цена 3,50 лева Зеленият боб е 4 лева за кг.

Сините сливи костват 1 лева, крушите – 1,50 лева, гроздето – 1,60 лева, прасковите – 1,80 лева, ябълките – 2 лева Един кг смокини се продава за 3 лева

Килограм боровинки коства 10 лева Аронията и дренките са надлежно по 7 и по 5 лева за кг.

Ще върша зимнина, несъмнено. Компоти, домати, нещо с чушки, доста неща, съобщи Росица пред БГНЕС. Според нея цените на плодовете и зеленчуците са повишени с по 50 – 100%. Именно това я кара да прави зимнина в по-малки количества. Жената показа, че на Женския пазар са ѝ дали домати, определени от продавачката, които не са били хубави и тя ги е върнала.

 istock istock
„ Не може да ми поставят отпадък за такава цена “, безапелационна е Росица. По думите ѝ месото е по-евтино от сиренето и кашкавала, които се оферират на пазара.

„ Правим зимнина постоянно и отсам си пазарим. Слагаме си домати и чушки, люти чушки също слагаме, тъй като зимата би трябвало също да се яде “, сподели Николина и добави, че постоянно идват тук със брачна половинка ѝ да пазарят и особено през днешния ден цените са вдигнати на всички места. Тя също показа, че макар, че ще вършат зимнина, ще бъде по-малко.

Ани пък ще прави единствено домати. Според дамата, направени персонално от нея, излизат по-евтино, в сравнение с в случай че си купи подготвени от магазина.

Има и хора, които няма да вършат зимнина, като аргументите за това са разнообразни.

Кирилка Илиева да вземем за пример, избира консерви от огромните вериги магазини, защото ѝ излизат по-евтино, като се имат поради цените на тока и газа. Тя счита, че цените на плодовете и зеленчуците са естествени за българския пазар.

 istock istock
Друга жена показа, че не прави зимнина, тъй като е доста трудоемко, само че и съгласно нея цените за момента не са повишени.

Защо скачат цените в магазина

Росица Петкова не прави зимнина, тъй като не ѝ е належащо. „ В съпоставяне с предходната година цените са повишени, но просто подобен ни е методът на живот, че имаме къде да се храним и няма потребност чак толкоз доста от зимнина. Когато одобрявам нещо и обичам, си го закупувам, може в по-малко количество, само че не се лимитирам, само че може би има хора, които се лимитират “, сподели тя. Според нея обаче не всеки път цената дава отговор на качеството, само че защото дамата е постоянен клиент на Женския пазар знае от кои хора да купува и счита, че тук е най-хубавото съответствие сред цена и качество.

Друга жена съобщи, че няма да прави зимнина, тъй като по думите ѝ няма нищо качествено.

„ Качественото е от градината ни, останалото е напомпано с химия и отпадъци “, безапелационна е тя.

Според нея цените са много повишени, само че качеството не дава отговор на цената.

„ Купувам по напълно малко, само че избирам качественото. Има на пазара да вземем за пример, селски чушки по 4 лв., по-добре да си взема от тях, в сравнение с 2 кг химия “, сподели още тя.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР