Пазаруването на живо, при което търговци и купувачи си контактуват

...
Пазаруването на живо, при което търговци и купувачи си контактуват
Коментари Харесай

Пазаруването на живо помага на разпространяването на фалшиви стоки

Пазаруването " онлайн ", при което търговци и купувачи си контактуват директно във видео в действително време, набира скорост в Съединени американски щати, а в това време технологията за разкриване на подправени артикули не се е развила задоволително, което дава опция те да наводнят този пазар, оповестява Ройтерс, като се базира на юристи, занимаващи се с авторско право.

Пазаруването " онлайн " се разпространява от уеб сайтове за електронна търговия като " Алибаба " (Alibaba.com) и свързаната с " Тикток " (TikTok) " Дуин " (Douyin), които преобладават търговията на дребно в Китай.

В Съединени американски щати търговците на " Тикток " (TikTok) оферират бижута, използвани чанти " Луи Вюитон " (Louis Vuitton) и гланцове за устни за 2 $ в границите на дълги с часове видео сесии. Живите предавания постоянно имат стотици хиляди фенове, които задават въпроси за материалите, цените и наличността.

Нарушенията на авторските права са сложни за определяне по време на живите сесии. Налагането на разпоредбите при електронната търговия постоянно се трансформира в игра на гоненица за юристите и софтуерните компании, които наблюдават интернет, поради увеличаващия се размер на нарушаванията.

Така да вземем за пример през 2023 година софтуерната компания " Ред поинтс " (Red Points) е открила минимум 4,6 милиона такива нарушавания по отношение на 4 милиона година по-рано.

" Амазон " (Amazon), най-големият американски онлайн търговец, е засякъл през 2023 година 7 милиона подправени артикули по отношение на 6 милиона през 2022 година, сочат отчети на компанията.

Разкриха мащабнa онлайн измамa

Пазаруването " онлайн " е парадайс за нарушаванията на авторското право, най-малко до момента в който правораздавателните органи не влязат в час с този модел на търговия, споделя Люк Димарт, юрист по отбраната на авторското право към " Майкъл Бест енд Фридрих ".

" Тикток " и " Амазон " настояват, че разполагат с съвременна технология, която може да спре търговците, опитващи се да продават подправени артикули. " Тикток " споделя, че следи живите видеа посредством комбинация от логаритми и хора, а " Амазон " употребява най-вече хора за задачата.
 istock istock
Пазаруването " онлайн " има положително бъдеще, считат специалисти. По данни на изследователската компания " Имаркетър " (eMarketer) през актуалната година американците ще похарчат 1,32 трилиона $ за онлайн покупки. Търговията онлайн може да доближи 5 на 100 от тези разноски до 2026 година, защото от ден на ден обичайни търговци като да вземем за пример " Мейсис " (Macy's), " Индитекс " (Inditex), " Нордстром " (Nordstrom) и " Колс " (Kohl's) възприемат този модел, съгласно " Корсайт ризърч " (Coresight Research).

Според Димарт и други юристи извършването на покупки " онлайн " затруднява идентифицирането и отстраняването на подправените артикули макар растежа на новите технологии, способни да засичат нарушавания.

Търговците, които пускат канали за извършване на покупки " онлайн ", би трябвало да подсигуряват, че разполагат с механизми за попречване на незаконна активност ", споделя Кари Камел, шеф в Центъра за битка с фалшификатите и отбрана на продуктите към Държавния университет в Мичиган.

Изкуственият разсъдък и избрани логаритми в този момент са в положение да разпознават фотоси и текст, които нарушават авторските права, споделят юристите. Платформите за електронна търговия постоянно употребяват такива принадлежности, с цел да блокират търговци, които пробват да оферират имитации.

Но технологията за сканиране на видеа си остава към момента слаба.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР