Зимната обстановка в Русенско е спокойна. Това уточни областният управител

...
Зимната обстановка в Русенско е спокойна. Това уточни областният управител
Коментари Харесай

Зимната обстановка в Русенско е спокойна, няма села без ток и вода

Зимната конюнктура в Русенско е спокойна. Това посочи регионалният шеф Анатоли Станев

Всички пътища на територията на региона са отворени и проходими при зимни условия. Няма информация за закъсали моторни транспортни средства. През цялата нощ републиканската пътна мрежа е почиствана и обработвана против обледяване от 26 профилирани машини. И все още по-голямата част от тях са на терен и не престават да работят.

По последни данни няма и обитаеми места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

По информация от Метеорологичната обсерватория снежната завивка в Русе е сред 1 и 2 сантиметра, като тя най-вероятно ще се задържи и през идващите няколко дни. На места в региона в снежната завивка доближава до 8 – 9 сантиметра, като съществени снегонавявания няма. Скоростта напразно е към 25 км/ч. от изток-североизток, като упованията са по-късно денем поривите да доближат до малко над 70 км/ч. Температурите също ще продължат да спадат и на следващия ден съвсем през целия ден те ще бъдат негативни, като минималната ще е към -9°С.

Комбинацията от тези фактори основава предпоставки за замръзване. Освен това тук-там видимостта ще бъде понижена до 800 метра. От Областната администрация припомнят на водачите да излизат на пътя единствено с добре готови за зимата коли и да карат със съобразена с изискванията скорост. Председателите на етажна благосъстоятелност и шефовете на заведения и магазини би трябвало пък да почистят прилежащите към постройките площи.

Областният шеф Анатоли Станев е в непрекъснат контакт с всички институции от района, имащи отношение по зимната подготовка в Русенско.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР