Зимата ще даде сериозна заявка за своето съществуване през второто

...
Зимата ще даде сериозна заявка за своето съществуване през второто
Коментари Харесай

Зимата идва с пълна сила

Зимата ще даде сериозна поръчка за своето битие през второто десетдневие на януари. Йордановден и Ивановден ще бъдат топли с дневни температури сред 8 и 12 градуса в крайните южни региони на страната.

Сутринта на 7 януари се чакат негативни температури в западните региони, които обаче бързо ще се покачат. Валежи не се чакат. От понеделник стартира смяна на времето - заоблачавания с превалявания от дъжд, които ще минават в сняг. Това съобщи синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в интервала 13 - 15 януари се чакат нови снеговалежи и захлаждане след лекото стопляне на 12 януари.

Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология пък съобщи пред БНР, че към този момент вървим към по-топли сезони. " Наблюдава се наклонност зимата да закъснява, само че да продължава по-дълго и да имаме сняг по-продължително време ", сподели тя.

Посрещнахме годината с много по-високи температури от естествените за януари. Имахме 20 градуса в края на декември и началото на януари, само че сме надалеч от абсолютния връх от 28 градуса, уточни тя. Рекордът за ниски температури пък е -38.3 през 1947 година

Зачестиха годините, в които имаме температури по-високи от климатичните правила, сподели метеорологът, само че добави: " Нищо чудно в един миг да се стигне и до доста ниски температури ". По думите й характерът на зимата се дефинира от януари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР