Зимата се връща. Обилни валежи от сняг още снощи затрудниха

...
Зимата се връща. Обилни валежи от сняг още снощи затрудниха
Коментари Харесай

Зимата се връща. Сняг в Северозапада

Зимата се връща. Обилни превалявания от сняг още нощес затрудниха придвижването в Северозапада. Мокър сняг счупи клоните на дървета.

През нощта над страната бе облачно, в северозападните региони продължи да вали сняг. Днес до обяд преваляванията от дъжд в Южна България ще продължат и тук-там ще са обилни. В Северна България ще вали сняг, в северозападните региони от страната снежната завивка ще се усилва. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан вятър от северната четвърт и с него ще продължи да прониква леден въздух. Температурите ще са без основна трансформира - от 1° - 3° в северозападните до 8° - 10° в югозападните региони от България. През нощта против неделя от запад ще стартират нови превалявания, най-вече от сняг. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд ще има превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от северната четвърт и с него захлаждането ще продължи. В западната половина на Предбалкана снеговалежите ще са обилни и в композиция с вятъра ще има условия за виелици и навявания. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат, само че през нощта против неделя в масивите от Западна България още веднъж ще завали сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 2°.

През идващите дни преваляванията ще продължат. В неделя и понеделник в Северозападна и Централна Северна България, както и във високите полета в Западна, ще вали сняг. В останалата част от страната преваляванията ще са най-вече от дъжд, само че със захлаждането и в североизточните региони и тук-там в западната част на Горнотракийската равнина дъждът ще минава в сняг. Ще духа слаб и сдържан вятър от източната четвърт. Преобладаващите температури в неделя ще са: минималните - сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 1° и 6°, при започване на новата седмица едва и за малко ще се затопли. В Западна България са вероятни и поледици, а в северозападните региони ще се натрупва снежна завивка. Във вторник с превръщане напразно от северозапад ще стартира ново намаляване на температурите, само че до вечерта преваляванията в множеството региони ще спрат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР