В община Божурище днес ще се проведе местен референдум по

...
В община Божурище днес ще се проведе местен референдум по
Коментари Харесай

Община Божурище с референдум днес за златодобива в местността Златуша

В община Божурище през днешния ден ще се организира локален референдум във връзка изразяването на позиция, по отношение на осъществяването на проучвателни действия и добиването на злато върху повърхност " Златуша ".

Инициативата за провеждането на референдума е по документално предложение на всички общински съветници от Общински съвет – Божурище, оповестяват от общинската администрация. 

Мотивите на съветниците са свързани с контракта за търсене, изследване и осъществяването на работен план за търсене и изследване на потребните изкопаеми ситуирани в повърхност „ Златуша “, ситуирана на територията на Столична община, област София – град, общините Драгоман, Сливница, Божурище, Брезник и Перник.

Гласуването ще се прави с бяла бюлетина с вероятни отговори „ да “ или „ не “ на въпрос: „ Против ли сте Общински съвет – Божурище и кметът на община Божурище да издават и съгласуват устройствени проекти и решения, касаещи територии за рандеман на железни потребни изкопаеми – подземни благосъстояния, попадащи напълно или отчасти в площта от територията на общината, избрана в Решение №486/2018г. на Министъра на енергетиката? “ 

Гласуването ще се организира в 12 изборни секции на територията на община Божурище, в същите секции жителите ще могат да гласоподават и за парламентарни и европейски избори, които също се организират през днешния ден, предава Българска телеграфна агенция. Право да гласоподават на локалния референдум имат жителите на община Божурище с изборни права, които имат непрекъснат или сегашен адрес, на територията на общината през последните шест месеца преди датата на взимане на решение за осъществяване на локалния референдум – 22.10.2023 г. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР