Земеделският министър Десислава Танева е в много неловка ситуация, тя

...
Земеделският министър Десислава Танева е в много неловка ситуация, тя
Коментари Харесай

Ексминистър: Танева да каже за арестите в ДФ Земеделие

Земеделският министър Десислава Танева е в доста неловка обстановка, тя ще би трябвало да изяснява за какво това се случва месец след избирането на нов шеф на Държавен Фонд „ Земеделие “, съобщи пред бТВ някогашният министър на земеделието Мирослав Найденов

„ След случая с Калина Илиева и подправената ѝ тапия, всяко предопределение на виновен пост се обследва. Сега поражда въпросът дали това предопределение е било разисквано или е било пропуснато. През Държавна фирма „ Земеделие “ през 7-годишния интервал минават над 7 милиарда евро. В рамките на седмици към този момент имаме два огромни абсурда. Това е извънредно огромен финансов запас. Аз стартирам да се тормозя да не последват наказателни ограничения, да вземем за пример да се отнеме акредитацията на фонда, а това ще е провал за българското земеделие “, изрази безпокойство той.

„ Арестувани са цели комисии, плюс зам.-директор. Това са извънредно значими хора на високи постове. Трябва да се излезе от тази обстановка, тъй като ще пострадат земеделските производители “, предизвести Найденов.

„ Сигналът към обществото също е значим. Този същият задържан шеф беше назначен да извърши инспекциите за къщите за посетители. Когато минават такива средства в подобен размер, би трябвало да има и сериозен надзор “, акцентира някогашният аграрни министър.

„ Изключително тежък е казусът с чумата по свинете. Инвестициите в този бранш са за няколко милиарда и поради укриването на стотици свине, може да пострада целия бранш и да се стигне до недостиг на свинско. Заразата не трябва да се популяризира “, разяснява още Найденов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР