Зелено движение - една от партиите, които влизат в обединението

...
Зелено движение - една от партиите, които влизат в обединението
Коментари Харесай

"Зелено движение" подкрепи Румен Радев на балотажа в неделя

Зелено придвижване " - една от партиите, които влизат в обединяването " Демократична България " разгласи, че ще поддържа сегашния президент Румен Радев на втория тур на президентските избори тази неделя. Това заяви пресцентъра на групировката посредством писмо до медиите.

" България има късмет за позитивни промени през идващите години и считаме, че Радев като президент може да бъде част от решенията. През петте си години той потвърди, че може да слуша рационалните доводи за налагане на несъгласие и го упражняваше в случаи, като измененията в Административно-процесуалния кодекс и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Очакваме от него да бъде глас в поддръжка на нашите цели (...) Зелено придвижване поддържа Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе на първия тур. Разумът изисква от нас да бъдем дейни и на балотажа ", написа в позицията на партията.
До този миг " Демократична България " се въздържаше от това да приканва гласоподавателите си да гласоподават за единия от двамата претендентите на втория тур и упованията бяха, че публично няма да заеме страна. До последно не се знаеше дали групировката ще излъчи лична кандидатура и за първия тур, така в обединяването импровизирано се разясняваше, че множеството поддръжници на " Демократична България " ще гласоподават за Румен Радев. Тези прогнози след това се потвърдиха от данните на " Алфа Рисърч ", съгласно които в неделя

Въпреки това на първия тур от президентските избори обединяването застана зад издигнатия от предприемчив комитет Лозан Панов, който обаче събра единствено 36% поддръжка от гласоподавателите на дясната коалиция. С на някогашния арбитър, което обаче не попречи на Панов да се обърна против " Демократична България " и да упрекна обединяването във вероятни подмолни сделки с Румен Радев и Корнелия Нинова.

Засега другите две партии в обединяването - " Да, България " и ДСБ се въздържат от коментир кого биха подкрепили на втория тур на президентските избори. По думите на Владислав Панев обаче мълчанието за " Зелено придвижване " не е алтернатива, доколкото има основни разлики сред двете кандидатури. Действаме прагматично, без да имаме 100% съвпадане с едната или другата кандидатура ", изясни той пред " Дневник " решението на партията да да даде поддръжка за Румен Радев.

Днес следобяд следва съвещание на Изпълнителният съвет на партията, на което водачите й - Владислав Панев и Борислав Сандов ще изискат мандат за водене на договаряния с " Продължаваме промяната ". Ще бъдат разисквани и възможни дати за насрочване на Национална конференция, на която да бъде изработен избор на ново управление, откакто преди три дни
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР