Зеленият лук намалява кръвната захар и чисти кръвоносните съдове Лукът

...
Зеленият лук намалява кръвната захар и чисти кръвоносните съдове Лукът
Коментари Харесай

Зеленият лук намалява кръвната захар и чисти кръвоносните съдове

Зеленият лук понижава кръвната захар и чисти кръвоносните съдове

Лукът е хранителен артикул, който е прочут със своите лечебни и превантивни свойства при доста болести.

Той е нужна съставна част за всички готвени ястия, гарнитура към скарата и постоянно се употребява независимо против вируси.

Може да се откри през цялата година, само че най-полезен за здравето е напролет, по тази причина и се назовава пролетен лук.

Ако проучваме питателните стойности на остарелия и зеления лук, ще видим, че зеленият лук е по-богат на някои витамини и минерали, тъй че може свободно да се назова балсам на здравето.

Младият лук съдържа в огромни количества витамините С и К, които са от решаващо значение за минерализацията на костите и запазването на тяхното здраве и неотстъпчивост, а също по този начин поддържа имунитета и спомага за укрепването му.

Витамин А, в състава на младия лук, е под формата на провитамин, който се трансформира в ретинол в тялото, което от своя страна е належащо за запазването на зрението.

Благодарение на огромното количество флавоноиди в състава си, потребният и здравословен зелен лук подтиква работата на имунната система, попречва (предотвратява) образуването на свободните нездравословни радикали и оказва помощ на организма да бъде здрав.

Той е отличен за здравето на сърцето, защото спомага за понижаване и попречване натрупването на мастни отлагания в кръвоносните съдове, като по този метод обезпечава по-добър кръвен поток и понижава риска от тромбоза.

Едно от най-важните преимущества на пролетния млад лук е, че с помощта на хрома, той има сполучливо влияние при контролиране на кръвната захар.

Това се дължи и на стимулиращия резултат на секрецията на инсулин, който е виновен за поддържането на равнището на кръвната захар в границите на естествените граници, от което може да се заключи, че лукът съставлява фантастична храна за диабетиците.

Включвайте по-често в диетата си този потребен зарзават!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР