Здравословното хранене и природосъобразният начин на живот през последните години

...
Здравословното хранене и природосъобразният начин на живот през последните години
Коментари Харесай

Вредни храни, които мислим за здравословни

Здравословното хранене и природосъобразният метод на живот през последните години добиха извънредно огромна известност. Лекарите психолози даже класифицираха болест, обвързвана с манията по био- и екопродукти. Все още витаят доста легенди към храните, които се считат за суперздравословни. Ето за какво през днешния ден ще ви срещнем с някои от тях, които в действителност не носят изгоди върху човешкия организъм.

Зърнени закуски

Всички сме гледали рекламите, в които дребните деца, които ядат зърнена закуска заран, внезапно порастват здрави и енергични. Те са лесни за подготвяне и пестят доста време, само че в действителност са един от най-лошите разновидности за закуска – съдържат огромно количество захар, рафинирани въглехидрати и доста стабилизатори – виновниците за нашите килограми. Ако желаете да се храните здравословно, би трябвало да ги изключите от менюто си.

 Зърнени закуски

Гъби

Не приказваме, несъмнено, за отровните гъби, за които е ясно какъв брой са рискови. Говорим за това, че те като цяло са трудносмилаема храна, която в случай че не се употребява прясна, може да аргументи стомашно-чревни проблеми. Освен това гъбите имат дарба да всмукват тежки метали от почвата – олово, кадмий, живак, а това може да докара до натравяне. Недоказано научно е и опасението, че ядлива гъба може да придобие качества на отровна, в случай че е наоколо до нея. Така че постоянно имайте едно мислено!

Пълнозърнест самун

Много хора се надяват, че когато сменят белия самун с пълнозърнест, ще ядат по-малко и незабавно ще изгубят няколко кг. Хлябът, без значение дали е бял, черен, стандартизиран или пълнозърнест, е с доста висок гликемичен показател. Всъщност, даже напълно малко количество повишава равнището на кръвната захар толкоз, колкото в случай че сте изяли късче шоколад. Разбира се, това не значи да замените закуската си със сладолед да вземем за пример, просто прибавете някакъв плод в режима си.

 Натурален сок

Натурален сок

Това е може би една от най-големите измами на пазара. Натуралният сок би трябвало да съдържа сок от същински плодове, само че в действителност съставлява добре оцветена и подсладена вода. Оцветителите и подсладителите са нездравословни за организма и в случай че желаете да сте сигурни какво попада в тялото ви – изберете си плодове и сами си направете фреш.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР