Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди, че заради разпространението на

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди, че заради разпространението на
Коментари Харесай

Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора

Здравният министър проф. Костадин Ангелов удостовери, че поради разпространяването на ковид се разискват и спомагателни ограничения за запазване на възрастните хора.

Тази заран пред " Нова телевизия " основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев уточни обсъждани разновидности - въвеждане на часове, през които възрастните хора да могат да излизат, да вършат това единствено на несъмнено разстояние от вкъщи си, и минимум евентуалният вид - цялостна изолираност. Цитиран от БНР, Министър Ангелов сподели, че за момента няма да се подхващат ограничавания, а ще се ускори контролът за спазването на сегашните ограничения:

„ В момента няма да постановяваме нови ограничения, свързани с коридори за възрастните хора. Обсъждаме всевъзможни ограничения, в това число и тези, само че към момента няма да ги постановяваме “.

Ангелов разяснява още, че макар рекордния брой инфектирани - 516 за миналото денонощие, нуждаещите се от лекуване в болница не са доста. В областите, в които има дефицит на кревати, се разкриват нови, сподели още здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР