Здравният министър на Испания Салвадор Ила обяви, че ваксината, която

...
Здравният министър на Испания Салвадор Ила обяви, че ваксината, която
Коментари Харесай

Испания обеща безплатни ваксини за гражданите си


Здравният министър на Испания Салвадор Ила разгласи, че имунизацията, която се чака Европейски Съюз да обезпечи за страните-членки, ще бъде безвъзмездна за испанците. Припомняме, че преди ден стана ясно, че Европейски Съюз се готви да подписа договорка с компанията, която пък заяви, че имунизацията й против е постигнала 90% триумф в третата ваза на клиничните тествания.

Ваксината ще се популяризира посредством Националната здравна система в Испания и в случай че всичко върви по проект, до май идната година по-голямата част от испанците от рисковите категории към този момент ще бъдат имунизирани, счита Ила.

Очаква се идната седмица да бъдат финализирани договорите за доставка сред консорциума и Европейски Съюз, след което Испания да получи 20 милиона дози, като първите ще дойдат още през януари. Цената на доза съгласно предварителните данни ще бъде към 2 евро и 90 цента, като 1 евро и 12 цента ще поеме Европейската комисия, а останалите евро и 78 цента - всяка държава-членка, добавя БНР.

Европейският парламент ще разиска през днешния ден въпроса за снабдяването на Европейски Съюз с ваксини против Covid-19.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР