Здравният министър д-р Стойчо Кацаров увери, че няма необходимост от

...
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров увери, че няма необходимост от
Коментари Харесай

Кацаров: Няма причина за паника заради индийския вариант на COVID-19

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров увери, че няма нужда от спомагателни ограничения във връзка с индийския вид на COVID-19, който е бил засечен в Плевен.

„ Няма причина за суматоха, следва да се направи малко по-задълбочено изследване на контактните на индивида, регистриран като инфектиран с индийския вид на коронавирусната зараза “. Това сподели пред публицисти Кацаров.

По думите му към този момент това е изолиран случай, който не е тежък. „ Но е мощно предизвестие, че в случай че продължаваме да подценяваме вируса и се колебаем дали се имунизираме, вълна от зараза би могла да настъпи и по-рано, преди есента “, сподели още Кацаров.

„ Няма да се трансформират противоепидемичните ограничения поради случая в Плевен, само че в случай че се записва повишаване на броя на случая на инфектираните, нашата опция е тази “, добави Кацаров.

Министърът съобщи, че е упълномощил да се работи върху план на заповед за ясни, авансово избрани критерии, които да са предвидими за живеещите в България и за идващите в страната. Критериите ще са учредени въз основата на критериите на Европейската комисия, изясни той.

По-рано денем стана ясно, че тестът от краткотрайно пребиваващ в страната пациент, изпратена от болница " Д-р Георги Странски " - Плевен на 21 април, е била секвенирана в НЦЗПБ на 5 май. След още един разбор в интернационалната генна банка GISAID, през юни е открито, че се класифицира като " Вариант на безпокойствие ", преди именуван още " Индийски вид " на COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР