Здравните власти в Гърция откриха допълнителни пунктове заради повишения интерес

...
Здравните власти в Гърция откриха допълнителни пунктове заради повишения интерес
Коментари Харесай

В Гърция има повишен интерес към ваксините


Здравните управляващи в Гърция откриха спомагателни пунктове поради покачвания интерес към имунизирането. То стана наложително за хората над 60 години и се плануват санкции за неспазването му. Същевременно равнището на интубираните пациенти в лечебните заведения доближи сериозни равнища, съобщи кореспондентът на БНР.

Въвеждането на наложителното имунизиране за лица над 60 годишна възраст, както и съответната санкция от 100 евро на месец, ускори интереса към имунизацията. Поради опасността от новия вид Омикрон хиляди гърци се записват за имунизиране. Вече има опашки пред центровете за имунизация, като над 70 хиляди дневно си слагат ваксина.

Днес се чака Съветът на специалистите за битка с пандемията да позволи слагане на трета доза четири месеца след втората. Говорителят на държавното управление Иконому съобщи, че при основаната заплаха от новия вид на ковид не е изключено държавното управление да вкара наложително имунизиране и на други групи от жители, които се намират в рискова среда. Наближаващите празници също са тласък за имунизиране, признават в анкети гърците, които желаят да посрещнат новата година на публични места.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР