Здравните агенции на Европейския съюз ще препоръчат поставянето на втора

...
Здравните агенции на Европейския съюз ще препоръчат поставянето на втора
Коментари Харесай

ЕС препоръчва втора бустерна доза срещу COVID-19 за хората над 60 г.

Здравните организации на Европейския съюз ще предлагат слагането на втора бустерна доза от имунизацията против COVID-19 за всички лица над 60-годишна възраст, оповестява " Ройтерс ".

Решението идва на фона на нов скок на инфекциите и хоспитализациите в цяла Европа, цитира news.bg.

Днес Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите и Европейската организация по медикаментите ще предлагат спомагателен бустер за отбрана на най-уязвимите, сподели съобщи комисарят по опазване на здравето Стела Кириакидес и акцентира, че слагането на втори бустер допустимо най-скоро е от решаващо значение за всички над 60 години и уязвими лица.

От април здравните организации на Европейски Съюз предлагат втора бустерна доза единствено за тези над 80-годишна възраст години и най-уязвимите.

Очаква се новата рекомендация да улесни националните решения за ускорение на акциите за имунизация, които през последните месеци се забавиха и съвсем стопираха изцяло.

Трябва да действаме в този момент, с цел да повишим отбраната на изложените на риск жители през летните месеци, безапелационна бе Кириакидес.

По нейни думи наличните сега ваксини за бустерна доза - тези на Pfizer и Moderna, са " доста ефикасни за понижаване на тежкия COVID-19 ".

Не е ясно обаче какъв брой ефикасни са те за попречване на заразяване от най-новите подварианти на Омикрон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР