Здравната криза е под контрол. Болничното здравеопазване издържа засега. Динамично

...
Здравната криза е под контрол. Болничното здравеопазване издържа засега. Динамично
Коментари Харесай

Проф. Григор Горчев: Здравната криза е под контрол

Здравната рецесия е под надзор. Болничното опазване на здравето устоя към този момент. Динамично е, ден за ден и не знаем какво ще бъде на следващия ден. Това съобщи проф. Григор Горчев от ГЕРБ в ефира на Българска национална телевизия във връзка идните избори у нас.

Попитан дали ще се изостри казусът сред лекари и сестри, той съобщи, че доста зависи какъв ще е идващият парламент. " Трябва да успокоим системата, би трябвало да се концентрираме върху казуса, тъй като не знаем какъв брой ще продължи и по какъв начин ще се развие ", съобщи той във връзка рецесията с ковид.

" Познавам доста здравни системи, тъй като съм работил под дърво и камък. Трябва да намерим българския вид, който да бъде компромисен. Проблемите в системата би трябвало да бъдат решени от експерти ", акцентира още той.

" Не би трябвало да гледаме черногледо на нещата, би трябвало да се търси компромисът ", безапелационен е проф. Горчев.

Попитан за какво влиза в политиката, той съобщи, че е в такава възраст, в която има голям опит и има експертен капацитет. " Мога да бъда потребен. Мисля, че би било неприятен усет да се капсуловам. Имам съвременни хрумвания, които най-малко да предложа, а уповавам се и да осъществя ", изясни още експертът.

" Мечтая за деня, когато Северна България ще се приближи до Южна България. Има една римска сентенция, че пътят е живот. Сега с автомагистрала " Хемус " мисля, че ще можем да осигурим един по-добър живот за хората ", сподели проф. Горчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР