Петролните котировки се понижават за трети пореден ден в азиатската

...
Петролните котировки се понижават за трети пореден ден в азиатската
Коментари Харесай

Петролът поевтинява за трети пореден ден

Петролните котировки се намаляват за трети следващ ден в азиатската търговия на фона на възходящите очаквания за съглашение за преустановяване на огъня в Близкия изток, както и поради растеж в запасите от суровината и на производството в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, за юли се намалиха с 88 цента до 85,45 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт - с 90 цента по-ниски при 81,03 $ за барел.
Поевтиняването и на двата договора е с повече от 1 на 100.
Надеждите за преустановяване на бойните дейности сред Израел и " Хамас " след възобновения интернационален напън, воден от Египет, тласнаха цените на петрола надолу.
" Възможността за съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас " облекчи опасенията за ескалация на спора и всевъзможни вероятни спирания на доставките (на нефт - бел. ред) ", показаха анализатори от ЕйЕнЗет (ANZ) в известие до клиентите им.  
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори през вчерашния ден желанието си за нахлуване против южния град Рафах, без значение от отговора на " Хамас " на последните оферти за прекъсване на боевете и освобождение на израелските заложници.
Междувременно запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати набъбнаха с 4,906 милиона барела през седмицата, завършила на 26 април, споделят източници, позоваващи се на данни на Американския петролен институт. Очакванията бяха за спад от 1,1 милиона барела.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР