Заявленията за обезщетения за безработица в САЩ, подадени през последните

...
Заявленията за обезщетения за безработица в САЩ, подадени през последните
Коментари Харесай

Армията на безработните в САЩ скочи до 33 милиона

Заявленията за компенсации за безработица в Съединени американски щати, подадени през последните седем седмици - от 15 март до 2 май - надвишиха 33 милиона. Това демонстрират данни, оповестени от Министерството на труда на Съединени американски щати, представени от БГНЕС.

Според ведомството, от 26 април до 2 май 3,16 милиона американци са кандидатствали за погашение на сходни компенсации. Преди специалистите чакаха тази цифра да е 3 милиона души. В същото време от 19 до 25 април 3,84 милиона американци са подали молба за погашение на обезщетение. Преди да се подхващат ограничения за ограничение на разпространяването на инфекцията през март, единствено няколкостотин хиляди американци подават компенсации за безработица ежеседмично. Обикновено в страната броят на работните места се усилва с няколко милиона годишно.

На 8 май ще бъдат оповестени данни за заетостта на американското население за април. Според организация Асошиейтед прес равнището на безработица за този интервал може да бъде 20%. Така това ще стане най-високата цифра след Голямата меланхолия, когато този индикатор доближи 25%.

Както осведоми американската компания ADP (Automatic Data Processing), която е профилирана в даването на услуги в региона на набирането на личен състав и нужния за това програмен продукт, през април броят на работните места в частния бранш в Съединени американски щати е намалял с 20,2 милиона.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа на 27 март закон за ограниченията за стопански тласъци в размер на повече от 2 трилиона $. Те са ориентирани към превъзмогване на следствията от разпространяването на ковид и обезпечават погашение на компенсации за безработица, помощ на лечебните заведения, помощ за бизнеса и цели браншове. Миналата седмица Министерството на търговията заяви, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през първото тримесечие на 2020 година е паднал за първи път от шест години с 4,8% на година заради обстановката към пандемията. Американските управляващи възнамеряват да възобновят работата в близко бъдеще на редица бизнеси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР