Заупокойна молитва в памет на загиналите във войната по пътищата

...
Заупокойна молитва в памет на загиналите във войната по пътищата
Коментари Харесай

Митрополит Николай се помоли за край на войната по пътищата 

Заупокойна молитва в памет на починалите във войната по пътищата отслужи пловдивският митрополит Николай, съобщи кореспондент на " Марица ". Панихидата бе в храм " Св. Марина " в наличието на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, главсекът на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, шефовете на КАТ в Пловдив и София Йордан Милушев и Радослав Начев, началникът на " Охранителна полиция " в града под тепетата, кмета Здравко Димитров и неговия заместител Тодор Чонов. 


В словото си дядо Николай уточни, че през днешния ден си спомняме за многочислените жертви, които всекидневно даваме в произшествия на пътя. 


" Животът е популярен Божи подарък и не би трябвало да се лишава с лекост - лекотата, на която сме очевидци всеки ден. Ценността на живота няма аналог. 


Земният живот се дава от Бога като благословение и подготовка за безконечния живот. Затова не може да бъде неразумно пресечен от никого ", уточни владиката. 


" Като си спомняме за всички жертви от тази всекидневна война по нашите пътища, призоваваме всички вас към отговорно третиране, към мъдрост и здравомислие, тъй че тази война да се приключи, да живеем в мир със себе си и нашите ближни, да се радваме на живота. Божията обич и Неговата велика благосклонност и благотворителност да бъдат с всички нас. Амин ", приключи митрополит Николай. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР