Затоплянето на отношенията между Япония и Южна Корея се изразява

...
Затоплянето на отношенията между Япония и Южна Корея се изразява
Коментари Харесай

Новият изследователски център на Samsung в Япония ще се фокусира нови технологии за компоненти

Затоплянето на връзките сред Япония и Южна Корея се показва освен в зачестилите срещи сред водачите на тези страни, само че и в разширението на съдействието в техническата област. Според Nikkei Asian Review най-големият производител наизуст в света, Samsung Electronics, ще открие нов проучвателен център в Япония до 2025 година.

Samsung към този момент има изследователско звено в Япония, само че новият център, въпреки и ситуиран в съседство в Йокохама, ще бъде структурно самостоятелен. За плана ще бъдат изхарчени към 222 млн. $, само че японското държавно управление чака да субсидира към 74 млн. $ от японското държавно управление, с цел да компенсира до една трета от разноските. В новото изследователско оборудване на Samsung в Япония ще бъде ситуирана индустриална линия за основаване на прототипи на артикули, употребяващи нови технологии.
-->
Тъй като Япония заема водеща позиция на международния пазар за профилирано съоръжение за произвеждане на литографски произведения, наличието на профилирано изследователско оборудване на Samsung на острова би трябвало да спомогне за по-бързото внедряване на новите технологии. Заслужава да се означи, че специфичното звено на Samsung ще се концентрира върху технологиите за сглобяване на чипове, а не върху производството им като такива. В среда, в която увеличението на плътността на транзисторите за единица повърхност на чипа става все по-трудно, технологията за полагане на чип върху поставка е също толкоз значима. Очаква се в новия проучвателен център на Samsung да работят няколкостотин експерти. Конкурентът TSMC също има дребен проучвателен център в Япония, североизточно от столицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР