Застраховката Гражданска отговорност може да е по-скъпа за шофьорите, купили

...
Застраховката Гражданска отговорност може да е по-скъпа за шофьорите, купили
Коментари Харесай

Покупката на стар автомобил от шофьор с провинения ще увеличи Гражданската

Застраховката " Гражданска отговорност " може да е по-скъпа за водачите, купили автомобил на остаряло от притежател с прегрешения на пътя. Това ще стане, в случай че бъде въведена системата " бонус-малус ", съгласно която размерът на наложителната застраховка ще варира съгласно това какъв брой безупречен е водачът.
 Застраховката Гражданска отговорност нараства четири пъти за рискови водачи
" С новата система „ бонус-малус ” ще би трябвало да внимаваме какви коли купуваме. Когато автомобилът втора употреба е бил ръководен от лидер с доста прегрешения, това ще се отрази на размера на „ Гражданската отговорност ”, предизвести Владимир Савов от Комисията за финансов контрол в изявление за Нова телевизия.

„ Идеята на тази система „ бонус-малус ” е купувачът да внимава, когато купува кола. Възможно е този автомобил да е бил на неизряден водач. Системата е смесена. Тоест, следи се както МПС-то, по този начин и притежателят ”, изясни заместник-председателят на КФН. Купувачите щели да имат опция да създадат информация за автомобила през системата на Гаранционния фонд. чака се тази система да промени пазара на колите, разясни той. Освен това, в случай че да вземем за пример разнообразни водачи от една и съща компания карат един автомобил, те би трябвало да са изключително деликатни, тъй като системата ще работи за всичките водачи на колата.

Ако новият притежател кара отговорно в продължение на една година, цената на „ Гражданската отговорност ” ще падне с 30%, а нарушителите на пътя ще заплащат до 4 пъти по-скъпа застраховка, плануват измененията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР