Първите туристи у нас за летния сезон пристигнаха на 2

...
Първите туристи у нас за летния сезон пристигнаха на 2
Коментари Харесай

Прогнозират добър летен сезон, откриват го в петък

Първите туристи у нас за летния сезон дойдоха на 2 май и са от Англия. На 17 май ще се състои публично разкриване на летния сезон в Несебър. Прогнозите са този сезон да бъде по-добър от миналогодишния. Колко обаче ще ни коства лятната отмора. Хотелиери и туроператори по морето твърдят, че няма да има фрапантно нарастване. От сектора плануват, че в случай че има покачване на цените на пакетите, то няма да надвишава 10%.
Председателят на Асоциацията на организациите за входящ туризъм Иван Грошев моли към всички в туристическия бизнес да бъдат подготвени за началото на сезона.
" Има едно изчакване. Много от участниците в основаването на туристическия артикул изчакват курортите първо да се изпълнят и тогава те да стартират активността си. Тогава стартира един обаян кръг. Когато дойдат първите посетители, те виждат едни полуготови, полуотворени, полуработещи курортни зони. На идната година те вземат решение да дойдат по-късно. Съответно тези, които отварят бизнеса си, когато се изпълнят курортите, отварят по-късно. И по този начин влизаме в едно естествено съкращаване на сезона ", сподели той пред БНР.
Грошев предвижда по-добър летен сезон от предходната година.
" Имаме добър туристически артикул, само че не съумяваме да го споделяме към външните пазари. На нас ни липсва тази информационна политика. Ние се оставяме на течението - да ни отнесе в новинарските излъчвания на правилото " където попаднем ". Важно е тук да бъдат отделени средства и да бъдат изхарчени по съответен метод ", сподели той.
Междувременно от през вчерашния ден бяха неразрешени всички типове строителни и монтажни работи в курортните комплекси край Варна, написа в заповедите на кмета на общината Благомир Коцев. Забраната важи до 1 октомври. Със заповедите на кмета се не разрешава и достъпът на тежка строителна машинизация и на всевъзможни транспортни средства, доставящи строителни материали.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР