На бивш собственик на магазин, който е известен като местна

...
На бивш собственик на магазин, който е известен като местна
Коментари Харесай

Бивш собственик на магазин и „местна легенда“ в Мърсисайд каза, че не е британец след близо 50 години в Обединеното кралство

На някогашен притежател на магазин, който е прочут като „ локална легенда “ в Мърсисайд, беше казано, че не е британец макар в Обединеното кралство от близо 50 години.

74-годишният Нелсън Шарди пристигна в Обединеното кралство със студентска виза от Гана през 1977 година, когато беше на 28, само че би трябвало да изчака към десетилетие, преди публично да му бъде позволено останете за непрекъснато. Той приемаше, че е британец до 2019 година, когато кандидатства за виза, с цел да участва на погребението на майка си в Гана, и разбра, че няма право да бъде в Обединеното кралство.

Г-н Шарди е плащал налози през целия си живот, само че в този момент е изправен пред сметка от хиляди лири, с цел да остане в Обединеното кралство и да получи достъп до услуги като NHS, съгласно отчети. Той няма достъп до публични фондове или пенсионни заеми, откакто Министерството на вътрешните работи отхвърли да му даде безсрочно позволение да остане и неправилно го посъветва да кандидатства за схемата Windrush.

Пенсиониран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР