Има голям дефицит на транспортното свързване по Черноморието, от Бургас

...
Има голям дефицит на транспортното свързване по Черноморието, от Бургас
Коментари Харесай

Има голям дефицит на транспортното свързване по Черноморието, смята кметът на Бургас

Има огромен недостиг на транспортното свързване по Черноморието, от Бургас до " Златни пясъци " се пътува по-дълго, в сравнение с до София, сподели през днешния ден кметът на крайморския град Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден пред участниците в бизнес конгрес, проведен от вестник " Капитал ".

В срещата се включиха кметове на черноморски общини, бизнесмени, представители на институции и на неправителствения бранш.

Държавата сякаш преднамерено ни държи разграничени, разяснява още Николов и акцентира, че една от най-важните задания на бъдещото ръководство би трябвало да бъде връзката сред Бургас и Варна, без значение дали посредством скоростен път, или създаване на автомагистрала " Черно море ".

Създаването на такава инфраструктура ще бъде от изгода за цялото Черноморие, акцентира Николов.

Той сподели още, че задача на администрацията в този момент е да притегля младежи в Бургас. За тази цел общината работи за основаване на нови специалности в локалния университет, както и за разкриването на филиали на висши учебни заведения от други градове. Предстои да започва и осъществяването на план за създаване на студентски кампус, сподели още Николов.

За дефицитите в транспортната съгласуваност по Черноморието показаха единодушие и други участници във форума. По думите на кмета на Варна Благомир Коцев с изключение на към Бургас, са нужни по-добри връзки и с Добрич и Силистра. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР