Засилването на американското военно присъствие в Полша ще наруши Основополагащия

...
Засилването на американското военно присъствие в Полша ще наруши Основополагащия
Коментари Харесай

САЩ засилват военното присъствие в Полша, Москва размаха пръст

Засилването на американското военно наличие в Полша ще наруши Основополагащия акт сред НАТО и Русия. Този коментар направи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по отношение на появилата се през вчерашния ден информация, оповестяват съветски медии.

" Плановете отразяват политиката на Съединени американски щати на анулация на всички съглашения за сигурност, които съществуват в евроатлантическия район. В този случай ние си имаме работа с подкопаването на една от основните клаузи на Основополагащия акт сред Русия и НАТО, в която е заложено, че не се разрешава разполагане на основни бойни сили на непрекъсната база на територията на нови членки на НАТО ", разгласи Лавров.

В момента в Полша има към 4000 американски бойци. През предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон обмисля основаване на непрекъсната военна база в страната. Полският президент Анджей Дуда предложи да заплати към 2 милиарда $ разноски и базата да се споделя " Форт Тръмп ".

Вчера Варшава разгласи, че с Вашингтон са решили да усилят американското военно наличие в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР