Засилени проверки се очакват по време на активната кампания по

...
Засилени проверки се очакват по време на активната кампания по
Коментари Харесай

Ще има засилени проверки по време на гроздобера



Засилени инспекции се чакат по време на дейната акция по гроздобера, която стартира след края на другата седмица. Инспекциите ще са взаимни от чиновници на разнообразни институции като Изпълнителната организация по лозата и виното, Българска организация по сигурност на храните и Националната организация по приходите, а Министерство на вътрешните работи също ще окаже цялостно подпомагане.

За това предизвести заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на среща с Националното съдружие на българските лозари. Той посочи, че контролът ще е ориентиран против нерегламентирани търговци и стока без съпътстващи окомплектовани документи.

Тема на диалозите беше опцията за създаване на методология за компенсиране на културите при пазарни разтърсвания. Заместник-министър Джиков разяснява, че администрацията ще изследва разновидностите за нейното основаване.

Тази тематика е от изключително значение сега, поради високата инфлация, повишаващите се цени за произвеждане и усложнената конюнктура от продължаващата война в Украйна.
По обявата работи: Веселин Максимов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР