Защо денят започва така? Вариантът Омикрнон се заяви и у

...
Защо денят започва така? Вариантът Омикрнон се заяви и у
Коментари Харесай

Трябва ли да има закон за дейността на събирачите на дългове?

Защо денят стартира по този начин?

Вариантът " Омикрнон " се съобщи и у нас, фрапантен скок в броя на новите случаи. Ако през вчерашния ден бяха 1918, през днешния ден са 6252. В Гърция учениците ще се тестват по три пъти седмично у дома, раздават им безвъзмездни проби в аптеките. В Рио де Жанейро за втора година анулират фамозния карнавален церемониал поради ковид.

Депутати и министри се заемат още веднъж със съвещания след ваканцията. В Народното събрание се ще преглеждат дали " зеленият документ " да служи за вхов в постройката, а в Министерския съвет - обезщетенията в туристическия бранш. Правосъдният министър Надежда Йорданова пък ще бъде изслушана в парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси.

Кукла с остри зъби, куче с блестящи очи и непристоен рап - такива фрагменти прекъснаха брифинг на юристите на родственици на починали в аероплан, свален от Иран. Адвокатите говорили по Zoom откакто канадски съд постанови Иран да изплати 84 милиона щатски $ на фамилиите на шестима души, починали в аероплан, свален от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война. Тогава починаха 176 души, измежду които 55 канадци и 30 души с позволение за непрекъснато престояване в Канада. Иран призна, че е свалил самолета след опустошителна неточност. Кой стои зад хакерската офанзива обаче към този момент не е ясно.

Директорът на Откритото състезание на Австралия по тенис Крейг Тайли разяснява здравното изключение от имунизация, обещано на Новак Джокович, с цел да взе участие сърбинът на шампионата от 17 януари в Мелбърн, съобщи " ". " На никого не е правена специфична услуга. Имаше две самостоятелни една от друга комисии, които взимаха решенията за изключенията. Да, Новак ще играе в Мелбърн, като това е въз основа на тяхното умозаключение ", безапелационен бе ръководителят на надпреварата. Въпросното решение провокира вълна от отрицателни реакции изключително в Австралия, само че и измежду сътрудниците на Джокович, а в обществените мрежи сърбинът даже бе прекръстен на NoVax.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:



Последвайте ни в: - -

А какво ще кажете за това?

Според данни, постъпили в икономическото министерство, през декември е почнал нападателен напън върху длъжници в цялата страна. Колекторските компании с изключение на дължимите суми прибавят и собствен %, с което утежняват в допълнение клиентите на банки, телекоми и компании за бързи заеми.

Това е предизвикало вицепремиера и стопански министър Корнелия Нинова да предложи на съдружните сътрудници незабавна среща, на която да се разиска и изготви план на Закон за статута и механизмите на комерсиалните сдружения, извършващи действия по събиране на вземания по потребителски контракти, оповестява " ".

Почти 742 млн. лева е бил общият размер на задълженията за събиране от колекторските компании през 2020 година, демонстрират данни на Асоциацията за ръководство на вземанията. Хората със отговорности най-често са мъже под 30-годишна възраст, добре образовани и работещи на трудов контракт. 67% от тях а необвързани, а 75% към момента живеят с родителите си. Те обичайно харчели повече от това, което биха могли да си разрешат.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР